Velkommen til min liksom-hjemmeside

Internett som i 1998 – binær regresjon

Dette er et forsøk på å gå forlengs tilbake til fortiden. Eller er det det samme som å gå baklengs inn i fremtiden? Kan jeg gå sideveis og bevege meg diagonalt? Er dette virkelig, eller bare et puss som hjernen min spiller meg? Hvorfor må jeg ty til solipsismen for å lage hjemmesider? Hvorom alt er, dette er faktisk skrevet i 2021, ikke i 1998.

Men hvorfor lager jeg hjemmesider med et kvart århundre gammelt grensesnitt? Litt nostalgi, tipper jeg. Jeg opplevde denne tiden, og jeg var en del av den, for det var i 1998 at jeg begynte å lære meg HTML, men internett er jo ikke til å kjenne igjen. For sånn som dette her så det ut før. Teksten og siden har jeg skrevet selv, og det var ikke så vrient. Det vanskelige var å finne bildene, for dem står ikke jeg bak. Bare det å oppdrive nettet av i gamle dager, dette internetts Pompeii, var ganske strabasiøst, men jeg fikk til gjengjeld plyndret det for den grafikken jeg trengte.

Du merker kanskje at bakgrunnsbildet gjentar seg horisontalt? Det er fordi skjermoppløsningen i 1998 som regel var på 800 × 600 piksler (i 4:3-format), mens maskinen jeg har laget denne siden på har oppløsning på 1920 × 1080 (16:9-format). Altså har dataskjermene fått større plass, rett og slett.

I gamle dager var det veldig vanlig å lenke fra hjemmesiden sin til litt bedre kjente nettsider (hvorfor skulle noen oppsøke denne siden for å finne nettadressen til NRK, det strir jo mot all logikk). Men sånn var det nå vanlig å gjøre, da, og under ser du faktisk hvordan disse tilbyderne så ut i 1998:
NRK
Aftenposten

Men Kuriosakon eksisterte ikke i 1998, så da får du ta til takke med dagens:
Kuriosakon

Under følger denne skrekkelige krøllalfa-misbruken.
Klikk her for å sende meg en e-m@il:Over ser du telleverket. Det viser antall besøkende til hjemmesiden. Alle
hadde et sånt, men ingen tilbyr det nå lenger, så den over er bare en
statisk variant. Det skjer ingenting, samme hvor mange ganger du oppdaterer.